Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen er oprindelig uddannet læge, men da hun debuterede med den prisvindende historiske roman Salernos sol i år 2000, skiftede hun karriere og har siden arbejdet fuld tid som forfatter. Hun har indtil videre udgivet i alt 10 voksenromaner samt en operalibretto og et par noveller.
Anne-Marie Vedsø Olesen henter inspiration til sine bøger særligt fra kulturhistorie og mytologi, og hun bruger ofte det mytologiske stof til at arbejde fantastiske elementer ind i fortællingerne. I trilogien om guden Seth – der består af de tre romaner ‘Djævelens kvint’, ‘Tredje Ikaros’ og ‘Gudernes tusmørke’ – digtede hun en nutidsfortælling over ægyptisk mytologi, og romanen ‘Lucie’ er gennemsyret af nordisk mytologi. Hun har også arbejdet med horror og overnaturlige gys i bøgerne ‘Glasborgen’ og ‘Lucie’ – sidstnævnte vandt prisen Årets Danske Horrorudgivelse 2018.
Næste roman fra Anne-Maries hånd bliver første bind i en stort anlagt trilogi over nordiske mytologi: ‘Vølvens vej – bind 1 Snehild’. ‘Vølvens vej’ udkommer september 2021 og er allerede solgt til oversættelse til syv sprog.

Instagram
Facebook
amvo.wordpress.com/forfatteren/

Bøger af Anne-Marie Vedsø Olesen