Eva Egeskjold

Eva Egeskjold er oprindeligt uddannet bygningsarkitekt i 2002 fra Arkitekskolen i Aarhus. I 2000 flyttede hun fra Aarhus til Nationalpark Mols Bjerge med sin familie. Som barn og ung læste Eva rigtig meget og var glad for at skrive.


I 2005 tog hun tråden op fra sin ungdom og begyndte en nat at skrive på det, der senere blev til første bind i hendes highfantasy-serie ‘Næslandet’. Det var dog som udgangspunkt ikke noget, hun havde tænkt, at andre skulle læse. Bogen udkom alligevel seks år senere i 2011, og i 2014 stiftede Eva sit eget forlag, hvor hun genudgav første bind, ‘Legenden om Querqus Skjoldet’ – denne gang med ny forside af Emil Landgreen. Samme dag udkom andet bind, ‘Vinterkrigens ofre’, og disse to første bind blev begge skrevet primært om natten. I 2015 udkom ‘Snedkerens hemmelighed’ og i 2017 fjerde og sidste bind, ‘Asaphs rige’. Siden da har Eva arbejdet som forfatter på fuld tid.


Den 26. juni 2020 udkom så første bind i en trilogi, ‘Vaals hær 1 – Genkomsten’, fra forlaget DreamLitt. ‘Serien er en sequel til ‘Næslandet’-serien, men kan læses uden forudgående kendskab til denne.
Derudover har Eva skrevet manus til animationskortfilmen, ‘Niels Gårdbos forrygende morgentur’. Filmen er lavet af M2 Film i Aarhus og formidler Mols Bjerges mytologiske landskab. Den blev til i samarbejde med BMA – Bibliotek, Museum og Arkiv – på Djursland. Filmen vises dagligt på BMA på Maltfabrikken i Ebeltoft. Eva har lavet flere filmoplæg og manuskripter udover en hel del udviklingsarbejde på ‘Næslandet’-serien, da der fra 2016-18 lå en filmoption på den.

Når Eva ikke sidder med snuden begravet i tastaturet, er hun tit at finde i sin have, i færd med at bygge om på sit hus eller i strakt galop i ‘Bjergene’ på sin elskede hest, James.

Instagram
Facebook
evaegeskjold.dk

Bøger af Eva Egeskjold