Jeanette Sigtenborg

Jeanette Sigtenborg Rasmussen er født og opvokset i Salling ved Skive, men bor nu med sin kæreste i Aarhus, hvor hun har studeret Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Ved siden af sit forfatterskab arbejder hun til dagligt som redaktør og oversætter og elsker at fordybe sig i sine egne og andres bøger.

Siden folkeskolen har Jeanette drømt om at blive forfatter. Som barn elskede hun at finde på lege og historier og var god til at drømme sig væk i andre verdener. Fantasien stod aldrig stille, og hun færdiggjorde allerede sit første manuskript i 6. klasse. I gymnasiet begyndte Jeanette at arbejde på sit andet manuskript, Legendens ridder, men det var først, da hun begyndte på universitetet og deltog i flere skrivekurser (bl.a. et skrivekursus på Bali i 2018), at bogen fik sin endelige form. Efter over 10 år og utallige omskrivninger var Jeanette klar til at sende sit første manuskript til forlag. Romanen fik fire afslag, inden den blev antaget hos forlaget Straarup & Co. Den udkom i 2021.

Jeanette skriver primært fantasy til unge og beskæftiger sig med temaer som identitet, kønsroller, frigørelse, venskab og kærlighed. I krig er hendes debutroman og første bind i serien Legendens ridder, som hun første gang fik idéen til i 4. klasse.

Instagram
Facebook

Bøger af Jeanette Sigtenborg