Tenna Vagner

Tenna Vagner (f. 1978 i Esbjerg) skriver fantasy, realisme og horror til unge og fantasifulde voksne. Tenna har baggrund som psykiatrisk fysioterapeut, vejleder og mentor for unge og unge voksne i psykiatrien og bruger sin indsigt i mennesker, når hun skriver.
”Karaktererne skal gerne opføre sig og tale som ”rigtige” mennesker og indeholde både godt og knap så godt. Intet menneske er fuldstændig ondt eller godt, og det skal også gælde de personligheder, vi møder i bøger. Noget at det allerfedeste ved at skrive er overraskelsen, når personer eller plot snor sig i mønstre, jeg ikke havde forudset. Så er det bare med at holde fast og følge med.”

På samme måde kommer en livslang interesse for menneskers mørke og dysfunktionelle sider til udtryk i de historier, hun skaber.
”Jeg har altid opsøgt det bizarre, det makabre og ildesete. Helt fra jeg var lille, søgte jeg gyset og fortællinger om menneskelig ondskab, selvom jeg vidste, at det nok ikke var helt som de fleste andre på min alder. Jeg kommer aldrig til at forstå mennesker, som handler ondt, men jeg drages mod det og frastødes på samme tid, netop fordi det ligger så langt fra mine egne personlige værdier. Derfor er jeg dog ikke tilbageholdende med at skrive lige til grænsen og nogle gange lidt over, når det handler om grusomheder i mennesker – det være sig både ift. realistiske historier og de fantastiske genrer, og jeg kan blive både berørt, skræmt og direkte fysisk utilpas under skrivning.”

Serien om Sandrytterne er Tennas første fantasyserie, og den taler særligt til den store gruppe af unge, som gerne vil læse, men ikke overskuer ”murstensromaner”.
”Ambitionen med Sandrytteren var at skabe helstøbt og original fantasy på overskuelig plads. Sandrytteren kan læses på lige fod med andre mere omfattende værker, fordi handling og karakterer bærer historien frem fra start til slut – det skal en god bog i øvrigt altid kunne, uanset længde.”

Til alle Tennas udgivelser hører gratis videoekstramateriale, hvor hun fortæller ”behind the scenes-historier” fra sine bøger og giver dig de fraklippede scener. Du kan få fingre i links til videoerne ved at skrive til Tenna på SOME eller hilse på til messer og bede om dem.

Instagram
Facebook
tennavagner.dk

Bøger af Tenna Vagner