Mikkel Wendelboe

Biografi(nt skal det være!)

Jeg hedder Mikkel Wendelboe, min første bog udkom i 2014, og siden har jeg skrevet 6, og der er en ny scifi-serie på vej, der udkommer i 2021 på Forlaget Krabat. Desuden holder jeg af at lave ballade alle de steder jeg kan komme til det. Jeg har lavet fjernsyn om actionsport siden 2010, jeg elsker farven rød, og jeg har engang spist en hel hindbærroulade alene. Jeg skriver primært fantasy og scifi, men satire er også blevet min ting. Skulle jeg bevæge mig ud i noget nyt, så blev det nok noget historisk litteratur af en art. ”Skriverkarlen præsenterer sin version af Stormen på København – med drager! Og svenske soldater med orktænder!” Eller noget.

AIÑAFABLEN er min første fantasyserie, og den er på fem bind i alt. Tre unge mænd forvandles til elvere, og bliver sendt til den fremmede verden Aiña. En verden med mystik, magi, magtkampe og dinosaurer i alle afskygninger. Inden længe er de tre flettet ind i mægtige og ældgamle intriger, om magt, ære og Aiñas fortsatte beståen. Strabadser der ændrer dem totalt undervejs, og tester alt hvad de nogensinde har lært og troet på 🦖🦕

FRANZ udkom i 2020, og er et satirisk eventyr til det lidt ældre publikum, der mikser scifi, fantasy og sort samfundssatire. Drengen Max får en kat – en kat som universet aldrig har set magen til. Katten hedder Franz, han ryger, drikker og bander som en sømand i træning, og sammen hvirvles de igennem det ene surrealistiske og hæsblæsende eventyr efter det andet, der tager dem tilbage i tiden, til fremmede kloder, og til alternative dimensioner.

Min næste serie, SKÆBNEKLØVER, der udkommer til januar, bliver et YA scifi-eventyr, med pirater og fremmede verdener, men det bliver også så langt jeg nogensinde bevæger mig væk fra fantasy!

Jeg elsker at der sker noget når jeg skriver. Der skal være fart over feltet, masser af humor og store følelser. Der er ikke som sådan nogen speciel formel for hvordan jeg skriver en bog – jeg har altid haft det bedst med at lege og føle tingene frem, og gå mine egne veje, i alle livets aspekter. Den næste ide er aldrig langt væk! (Højst henne om hjørnet, hvor den stjæler bland-selv-slik og drikker Cult Shaker, imens den venter på at blive fundet og skrevet ned!)

Et af de vigtigste budskaber jeg altid prøver at fylde ind i mine bøger, er at man ikke skal tage alting så seriøst. Det tror jeg er det mest gennemgribende i det jeg skriver og gør. Jeg hader at skulle liste mig afsted, fordi det er blevet en folkesport at være bange for, om nogen skulle tude over at man kommer trampende. Jeg gider det ikke. Jeg skriver det jeg har lyst til og jeg lefler ikke for nogen. Der findes ikke onde ord, kun onde intentioner.

Åh, og så selvfølgelig at hotdogs er okay at have som livret, selvom man er en slags voksen.

\\Skriverkarl out

Instagram
Facebook

Bøger af Mikkel Wendelboe