Signe Fahl

At flytte på en gammel gård, når man er historisk interesseret, kan være skæbnesvangert. Det affødte en livslang interesse for bondekultur og landbrugshistorie, danmarkshistorie for de almindelige danskere i de små landsbyer. Kombineret med en forkærlighed for fantasylitteratur var sagen klar, da en gammel skrivetrang meldte sig på banen igen. Mytologi, folkesagn og overtro blandede sig med historisk fakta i den historie, der skulle blive til Ellekongen, den første bog i serien Tågespind.

Signe har sat sig for at genoplive de gamles mundtlige historiefortællinger om ellefolk og de underjordiske i en ny form, at bringe dem til ære og værdighed igen i strømmen af vampyrer, dæmoner og engle. At levendegøre hvordan man kan have levet i en historisk periode så nøjagtigt som muligt, samtidig med at også menneskers fortælling om sig selv og landskabet omkring dem bliver brugt aktivt i bøgerne. De underjordiske var en naturlig del af livet og hverdagen og optræder følgelig på lige fod med mennesker.

Serien er unik på det danske bogmarked i sin blanding af historisk miljø, folklore, sagn og kærlighedshistorie. Danmarkshistorien er lang og kulturskatten meget rig, så når serien er færdig, er der masser af andre perioder og folkesagn at kaste sig over.

Når Signe ikke skriver, arbejder hun som pædagog og tager sig af dyrene på gården. Eller løber rundt og jagter ellepiger med kameraet … Får du taget et godt billede af mosebryg og elledans, er du meget velkommen til at dele det med hende.

Instagram
Facebook
signefahl.dk

Bøger af Signe Fahl