Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boyle Rødtnes er født i 1985 og startede med at skrive som 13-årig. En dag satte hun sig bare ned ved computeren og begyndte at skrive på den historie, der havde vokset i hendes tanker det sidste lange stykke tid. Hun skrev hver dag efter skole, og bogen blev længere og længere.

Hun fortalte ikke nogen, at hun skrev. Det var en hemmelighed. Nok især fordi hun på det tidspunkt ikke var særligt god i skolen – Nicole var en af dem, der havde mindst 10 fejl i diktat og tit også 20 eller 30 fejl. Men jo mere hun skrev, jo bedre blev hun også i skolen, og da hun startede i 9. klasse, var Nicole blandt de dygtige elever og havde også en færdig bog på computeren.

Bogen blev liggende på computeren. Kun Nicoles bedste veninde fik lov at læse den og give lidt respons. Da Nicole startede i gymnasiet, overtalte en studievejleder hende dog til at sende bogen ind til et forlag. Det gjorde hun så, og forlaget sagde nej tak, hvilket Nicole egentlig er ret glad for i dag, for det var ikke en særligt god bog. Dengang blev hun dog meget ked af det, men heldigvis blev hun ved med at skrive.

Som tiden gik, fik Nicole mere og mere lyst til at finde andre unge, der skrev. Derfor stiftede hun i 2003 foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere – sammen med tre andre unge. Foreningen eksisterer den dag i dag.

I HUF fik Nicole sin første skrivegruppe. De mødtes fast to gange om måneden i mange år, læste hinandens tekster og gav kritik. I denne skrivegruppe var også forfatterne Camilla Wandahl og Marie W. Oscilowski.

Skrivegruppen blev en afgørende støtte for Nicole. Hun begyndte for alvor at drømme om at blive forfatter. Hun tog et hav af skrivekurser og blev i 2008 også optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

I 2010 fik hun så antaget sin første roman, Dødsbørn, der var første bind ud af fire i fantasyserien Skeletter i skabet.

I dag er Nicole en aktiv forfatter, der skriver hver dag. Det betyder, at hun hele tiden har bøger på vej og altid er i gang med at skrive endnu flere. Ud over dette holder hun foredrag om sine bøger på skoler og biblioteker.

​Privat bor Nicole sammen med sin kone Salina Larsen, der også er forfatter og skriver under pseudonymet Bjarke Schjødt Larsen.

Instagram
Facebook
nicoleboyleroedtnes.dk

Bøger af Nicole Boyle Rødtnes