Tobias Stenbæk Bro

Tobias Stenbæk Bro er uddannet journalist og middelalderhistoriker med særlig interesse for ridderidealer og kætterbevægelser. Han bor i Hørsholm, Nordsjælland. Da han var en lille dreng i 1980’erne, begyndte han at spille rollespil og læse stakkevis af fantasybøger som fx Ringenes Herre, Dragonlance og Forgotten Realms, men også traditionelle middelalderfortællinger som Robin Hood og Ivanhoe. Ved siden af nærede han også en hemmelig drøm om at stikke af hjemmefra og slå sig ned i en hule i en stor svensk skov, hvor han skulle lære at klare sig selv med sin bue og sin dolk.
Det sidste blev der ikke noget af, men trangen til at være i skoven er forblevet hos ham. I dag går han hver dag tur i skoven i flere timer, hvor han tænker over plottet i sin fantasybogserie Et varsel om Storm, af hvilken der indtil videre er udkommet to romaner: Væddermændenes Nat samt Blodets Sti. Den tredje, Kymoras Masker, er sat til at udkomme i foråret 2021, og han skriver pt. på den fjerde.
Tobias Stenbæk Bro er inspireret af fantasyfortællere som George R. R. Martin og Joe Abercrombie, men også af forfattere som Umberto Eco, Noah Gordon og Ken Follett. Et varsel om Storm er fantasy for voksne og for de ældste unge. Det er mere Game of Thrones, end det er Harry Potter. Bøgerne foregår i det fiktive univers De Brudte Riger, og de handler om tre sønner af en fattig ridder, som opdager, at der er mere til livet, end de på nogen måde kunne have forestillet sig. Ukendte fjender efterstræber dem på livet, og de bliver tvunget ud på en lang rejse i jagten på at få besvaret de spørgsmål, hvis svar på sigt kan give dem nøglen til indsigt, men også til magt.
I et varsel om Storm er der masser af magi, men i modsætning til meget børne- og YA-fantasy er det ikke de magiske elementer, der er i fokus. Det er derimod mennesker, deres handlinger og deres dyder og laster. I Et varsel om Storm er der ikke entydige helte eller skurke, men der er masser af heltemod og svigagtighed.

Væddermændenes Nat udkom på Forlaget Turbine i 2018

Blodets Sti udkom på Forlaget Turbine i 2019

Bogserien, Et Varsel om Storm, er i 2020 overgået til Forlaget Ulven og Uglen, og bog tre, Kymoras Masker, udkommer april 2021.

Instagram
Facebook
tobiasstenbaekbro.dk

Bøger af Tobias Stenbæk Bro

Se forfatterinterview med Tobias