Sidsel Sander Mittet

Sidsel Sander Mittet (f. 1986) er forfatter, gymnasielærer og ildgøgler. Hun har udgivet fantasy siden 2015 heriblandt Bjergtaget-serien, der er målrettet voksne, og Young adult trilogierne Morika og Krøniken om Morika.
Sidsel er cand.mag. i Dansk fra Syddansk universitet og har derudover læst bachelor i Religion samt Kønsvidenskab ved Bergen Universitet. Dette har sat sit præg på hendes forfatterskab, idet interessen for køn, queernes, religion og strukturel racisme løber som en rød tråd igennem samtlige romaner. Endvidere er den litterære uddannelse tydelig værkernes referencer til klassisk litteratur som folkeviser og ældre dansk lyrik.

Sidsels interesse for fantasy stammer fra hendes forældre, der læste fantasy for hende, fra hun var helt lille. Ydermere underviste hendes mor i Pen and Paper i folkeskolen, og Sidsel fik hurtigt interesse for rollespil. Derudover havde hendes forældre gøglertruppen Rakkerfolket, der bl.a. optrådte med ildgøgl til forskellige middelaldermarkeder. I dag er Sidsel selv Ildgøgler, og sammen med sin mor og sine to søstre har hun truppen Ildfolket, hvor hun blæser ild.

Til dagligt bor Sidsel på Østfyn sammen med sine børn, deres far (som hun hverken er gift eller kærester med) samt skrivebilen Rumstjerne, hvori hun har skrevet de fleste af sine bøger.

Instagram
Facebook

Bøger af Sidsel Sander Mittet